Позов банку до Онищенка: суд витребував документи з НАБУ

Читать на русском
Апеляційний суд столиці витребував документи у Національного бюро у провадженні за позовом банку до нардепа-втікача.

Суд витребував документи у Національного антикорупційного бюро за апеляційної скаргою народного депутата-втікача Олександра Онищенка на рішення суду про стягнення з нього і компанії «Газовий Альянс» заборгованість у розмірі 145,5 мільйона гривень.

Таке рішення 18 квітня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, заочним рішенням Печерського районного суду міста Києва від 1 грудня 2017 року позов Промінвестбанку до Онищенка задоволено і зобов'язано з нього стягнути майже 145,5 млн грн. Водночас Печерський суд 15 листопада 2018 року залишив заяву Онищенка про перегляд рішення без задоволення. Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат нардепа подав апеляційну скаргу.

В скарзі представник політика вказав, що Онищенко власноруч не підписував договір поруки і це нібито підтверджується експертизою. Як з'ясував суд, вказаний договір поруки був вилучений детективами НАБУ під час обшуку. У зв'язку з цим, судді вирішили витребувати документи з Національного бюро.

Нагадаємо, екстрадована фігурантка справи Онищенка уклала угоду з прокуратурою. Раніше суд зняв арешт із корпоративних прав компанії матері нардепа. Як з'ясувалося, АРМА продало корпоративні права фірми матері Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: