Справа Онищенка: екстрадована з Чорногорії фігурантка уклала угоду із САП

Читать на русском
Столичний райсуд затвердив угоду між антикорупційним прокурором і екстрадованою з Чорногорії фігуранткою.
Ірина Мусієнко

Суд затвердив угоду між начальником четвертого відділу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Романом Симківим і екстрадованою з Чорногорії фігуранткою справи народного депутата-втікача Олександра Онищенка Іриною Мусієнко.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Печерського районного суду міста Києва під головуванням Світлани Смик, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, Мусієнко із вересня 2014 року по червень 2016 року була учасником злочинної організації, створеної та очолюваної Онищенком з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у складі якої вчинила кримінальні правопорушення у сфері господарської діяльності. Зокрема, їй надавали реквізити банківських рахунків та вказівки щодо необхідних дій для перерахування коштів з рахунків фіктивних підприємств для їх подальшої легалізації шляхом переведення в готівку, а також вказівки для перерахування коштів з рахунків ТОВ «Київпромзбут», ТОВ «ЛенстерКомпані» та ТОВ «Морісель Груп» на рахунки інших фіктивних підприємств для подальшого переведення їх в готівку або на особисті рахунки організатора Онищеенка та на рахунки підконтрольної йому кіпрської компанії Ostexpert Limited. Також Мусієнко мала контроль над рахунками ТОВ «Київпромзбут» в Преміум банку та Діамант банку.

Вивчивши угоду, судді її затвердили. Так, суд визнав Мусієнко винною у фіктивному підприємництві, створенні злочинної організації, легалізації коштів та інших правопорушень. Судді присудили обвинуваченій 5 років умовно з іспитовим строком в 3 роки з позбавленням права обіймати посади пов'язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими повноваженнями тривалістю 2 роки без конфіскації майна. Також Мусієнко оштрафували на 85 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Україні екстрадували Мусієнко. Пізніше, суд відправив її під домашній арешт. Раніше САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: