Справа Березкіних: суддю відвели від розгляду клопотання

Читать на русском
Столичний райсуд відвів суддю від розгляду клопотання Національного бюро про продовження слідства у справі розкрадання кредиту держбанку.

Суддю Солом'янського районного суду міста Києва Вікторію Жовноватюк відвели від розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро про продовження слідства у кримінальному провадженні щодо розкрадання 20 мільйонів доларів кредиту Ощадбанку.

Таке рішення 18 квітня ухвалила слідча суддя суду Ада Педенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП підозрюють сина народного депутата Станіслава Березкіна Максима, його дочку Вікторію та інших осіб у причетності до розкрадання $20 млн Ощадбанка аграрним холдингом «Креатив».

Так під час розслідування детективи призупиняли слідство у зв'язку з виконанням міжнародних запитів про надання правової допомоги. Адвокати підозрюваних неодноразово намагалися оскаржити цю постанову, але їм відмовляли. Водночас детектив подав клопотання про продовження досудового слідства в цій справі. Також правоохоронці просили відвести Жовноватюк від розгляду цього клопотання. Суддя Педенко клопотання задовольнила.

Нагадаємо, САП призупинила слідство у справі Березкіна. Своєю чергою дочка нардепа хотіла оскаржити підозру. Раніше колишній працівник банку хотів зняти арешт з майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: