ДБР розслідує можливе перевищення повноважень НАБУ під час обшуку

Читать на русском
Слідчі новоствореного правоохоронного органу перевіряють можливе перевищення службових повноважень працівниками Національного бюро.

Слідчі Державного бюро розслідувань ведуть слідство щодо можливого перевищення службовим становищем детективами Національного антикорупційного бюро під час обшуку в офісі фірми.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, 12 лютого детективи проводили обшук в офісі фірми «Граніт Блексі» у кримінальному провадження щодо ймовірного зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області під час роздачі спеціальних дозволів на видобуток лабрадоритів. Однак, на думку директора «Граніт Блексі» Сергія Колісника, детективи перевищили службові повноваження, а також порушили низку норм чинного КПК, в частині, що стосуються не допуску захисників до проведеного обшуку а також обов'язковості проведення відеозапису під час проведення обшуку.

Втім, під час допиту детектива у справі той повідомив, що під час обшуку в офісі фірми «Граніт Блексі» вимоги чинного законодавства не порушенні, а детективи діяли відповідно до наданих їм службових повноважень. У зв'язку з цим слідчі ДБР просили надати доступ до документів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у цій справі з правом вилучення копій матеріалів разом із копіюванням відео, аудіо файлів, що міститься на електронних носіях інформації при матеріалах кримінального провадження. Суддя Олег Білоцерківець клопотання задовольнив.

Нагадаємо, ДБР розслідує можливі зловживання НАБУ в «справі Гладковського». Раніше Держбюро розслідувань почало слідство щодо можливої перешкоди детективів в діяльності адвоката.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: