Слідчі ДБР проводять обшук у НАБУ

Читать на русском
Слідчі новоствореного правоохоронного органу прийшли з обшуками до Національного бюро у справі можливих зловживань посадовців.

Слідчі Державного бюро розслідувань прийшли з обшуками до Національного антикорупційного бюро у кримінальному провадженні щодо можливих зловживань посадовців НАБУ у «справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Ігоря Гладковського».

Про це журналісту «Слово і Діло» розповіло поінформоване джерело.

За словами співрозмовника, слідчі ДБР виконують ухвали про проведення обшуки та про тимчасовий доступ до документів. Зокрема, правоохоронці виконують ухвалу про надання доступ до кримінального провадження НАБУ щодо можливої протиправної діяльності холдингової компанії «Енергомережа», головою правління якої є колишній народний депутат Дмитро Крючков. Так, слідчі прийшли до кабінету детектива у справі Крючкова.

Також слідчі Держбюро через суд отримали доступ до кримінального провадження, яке розслідувало Управління внутрішнього контролю НАБУ за фактами можливого надання неправомірної вигоди детективу НАБУ. До вказаної справи був залучений «агент» НАБУ Євген Шевченко, проте пізніше провадження закрили.

Раніше Шевченка допитували в межах службового розслідування НАБУ щодо можливих зловживань посадовців органу під час розслідування «справи Гладковського».

Нагадаємо, ДБР розслідує можливі зловживання НАБУ в «справі Гладковського». Також слідчі отримали доступ до документів НАБУ в цьому провадженні, в тому числі до листа головного військового прокурора Анатолія Матіоса з листуванням Рогози.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: