Зеленський хоче перенести АП з Банкової: що з цього вийде

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Не так важливо, де розташована будівля, важливо, що відбувається всередині й хто як працює. Зараз це нагадує історію з Ющенком, який також виступав за те, щоб перенести АП, замість того, щоб займатися справами.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Тарас Загородній.

«Замість того, щоб займатися реальними проблемами, налагоджувати систему, починають займати дурницями. Важливо, щоб система працювала, а не те, де вона перебуватиме. Якщо команда Зеленського почне займатися переїздами, можна зробити висновок, що на цьому Зеленський і закінчився. По-перше, це величезні кошти. Де брати гроші? По-друге, куди переносити, як її збудувати?», – зазначив Загородній.

На його думку, гра в переїзд АП нагадує частину телевізійного шоу, але на посаді президента потрібно займатися справами. Крім того, навіть крім грошей та інфраструктури, є ще питання безпеки.

Банкова, як би до неї не ставилися, з точки зору безпеки найбільш оптимальний та ефективний варіант, додав експерт.

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

«По-перше, поруч Кабмін, ВР. Не потрібно забувати, що Зеленський, хоча, може, він це ще цього не усвідомив, головнокомандувач. І питання збереження його життя є в тому числі питанням національної безпеки», – підкреслив він.

«Мені не подобається АП, має бути Open Space» – це все виглядає гарно, але для іншого життя, а не реального державного управління, уточнив політтехнолог.

«Це коштуватиме 20 мільйонів доларів, якщо не більше. Потрібна ціла інфраструктура. Крім того, є питання захищеного зв'язку. Як організовувати охорону? Як переводити весь апарат? Де це все розташовуватиметься? А комунікація між урядом, парламентом і АП як відбуватиметься? Адже недарма все було сконцентроване в урядовому кварталі від самого початку, як би ми не ставилися до радянського періоду», – пояснив він.

«Це все треш для молоді. Хочеться вірити, що Зеленському вистачить здорового глузду в це не грати. Потрібно припиняти займатися дурницями й переходити до справ», – резюмував Тарас Загородній.

Нагадаємо, Зеленський запропонував перенести Адміністрацію президента туди, де немає заторів, наприклад, за межі столиці.

Раніше «Слово і Діло» разом з експертами розібралося в програмних обіцянках Зеленського й з'ясувало, яким із них не судилося збутися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: