В АП Порошенка раніше вже рахували вартість переїзду з Банкової

Читать на русском
Нова будівля повинна мати у своєму розпорядженні великі зали для проведення зустрічей, місце для розміщення архівів із документами, бібліотеки, кабінети на 400 співробітників АП.
Дмитро Шимків

Вартість переїзду Адміністрації Президента буде обчислюватися десятками мільйонів доларів.

Про це повідомив колишній заступник глави АП Дмитро Шимків, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Розбираємо програму Зеленського: яким обіцянкам не судилося здійснитисяЧому обіцяна Зеленським НАТОвська зарплата – це фейк, чи можливо запустити в Україні ринок землі та впровадити народовладдя, ми обговорили з експертами.

По термінах переїзд можна вмістити в рік, заявив він, однак питання бюджету залишається відкритим.

«Це десятки мільйонів доларів. Треба ж побудувати нову інфраструктуру. Хтось каже, що ось є коворкінг-спейс. Але треба розуміти, що ви приїжджаєте й платите оренду, користуєтеся їхньою інфраструктурою, і, звичайно, не 427 осіб», - пояснив він.

Нова будівля повинна мати у своєму розпорядженні великі зали для проведення зустрічей, місце для розміщення архівів із документами, бібліотеки, кабінети на 400 співробітників АП. Крім того, буде потрібна установка спеціального обладнання, котре не дозволяє прослуховувати, що відбувається в будівлі.

Також Шимків підкреслив важливість фізичних переходів між основними центрами управління країною - Адміністрацією президента, Кабінетом Міністрів і Верховною Радою.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що в разі перемоги на виборах має намір перенести Адміністрацію президента з будівлі на вулиці Банковій. Голова УДО Валерій Гелетей заявив, що управління готове забезпечити безпеку на новому місці, проте переїзд Адміністрації - не найкраща ідея.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: