Радник Зеленського виступив проти переговорів з Путіним і сепаратистами

Читать на русском
Також радник Зеленського сказав, що ніколи не підтримає позицію, якщо хтось порадить новообраному президенту вести переговори із представниками незаконних збройних формувань на Донбасі.

Радник із безпеки та оборони в команді Володимира Зеленського Іван Апаршин заявив, що не радить новообраному президенту вести прямі переговори із президентом Росії Володимиром Путіним та розмовляти з сепаратистами на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK, передає «Слово і Діло».

За його словами, будь-які переговори з Путіним слід вести тільки з представниками «потужних країн, з якими він не зможе грати».

Прогнози та реальність – ІІ тур виборів президента України 2019 року21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. Явка за даними ЦВК станом на 20:00 склала 62,1 відсотка.

«Я б не радив президенту України зустрічатися сьогодні в такому форматі (лицем до лиця - ред.). Я не вірю, що потім Путін буде щось нам гарантувати. Я не вірю йому», - пояснив Апаршин.

Він також зазначив, що такі переговори були б безперспективними.

«Я б ніколи не сів за стіл переговорів один на один з Путіним. Це програшний варіант», - додав він

Також радник Зеленського сказав, що ніколи не підтримає позицію, якщо хтось порадить новообраному президенту вести переговори із представниками незаконних збройних формувань на Донбасі.

«Я ніколи цього не підтримаю. Я в принципі не допускаю того, що Україна може розмовляти з цими людьми», - заявив Апаршин.

Він розповів, що зараз бачить у Зеленського бажання вирішити питання війни на Донбасі.

«Я бачив у нього бажання вирішити цю проблему. Була така фраза: «На вигідних Україні умовах». Я думаю це важливо», - сказав радник.

При цьому він не уточнив, які саме умови у Зеленського вважають вигідними.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепу США Курт Волкер підтримав прямий діалог Зеленського та Путіна.

Також відзначимо, що в МЗС РФ розповіли, чого в першу чергу очікують від новообраного президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: