Волкер підтримав прямий діалог Зеленського та Путіна

Читать на русском
Курт Волкер виступив за можливі майбутні прямі переговори Зеленського і Путіна. Він також підтримав фактичного переможця виборів по Донбасу.

Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер виступає за прямий діалог фактичного переможця виборів 2019 року в Україні Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив в ефірі програми NewsHour служби суспільного мовлення PBS, пише РБК-Україна.

Волкер розповів про підтримку України після виборівСпецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер заявив, що США будуть співпрацювати з будь-яким президентом України.

Зокрема, Волкер підтримав позицію Зеленського щодо Донбасу.

«Я думаю, те, що він сказав про конфлікт і про свій підхід, є правильним. Він твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він хоче повернути землі. Він не збирається відступати від цього... Я думаю, що його бажання вести прямі переговори з Путіним - це правильне спрямування, непогана ознака», - зазначив Волкер.

Раніше повідомлялося, що Волкер назвав мету дзвінка Трампа Зеленському. Американський лідер привітав шоумена з перемогою на президентських виборах. Трамп також привітав українців з мирними виборами. Розмова між Зеленським і Трампом відбулася з ініціативи Білого дому. Зеленського також привітало посольство США в Україні.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. На цей момент ЦВК опрацювала понад 99% протоколів, Зеленський отримав підтримку 73,03% виборців, за чинного президента Петра Порошенка проголосували 24,64%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: