Парубій назвав умову для розгляду його відставки

Читать на русском
Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що невідкладно поставить на голосування пропозицію відкликати його з посади голови Верховної Ради, але тільки після підписання законопроекту про мову.

Спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що невідкладно поставить на голосування пропозицію відкликати його з посади голови Верховної Ради, але тільки після підписання законопроекту про мову.

Про це він повідомив під час ранкового пленарного засідання парламенту, пише «Слово і Діло».

Чи розпустить новий президент Раду?Володимир Зеленський заявив, що варіант був би вигідним, але уточнив, що діятиме згідно із законом.

«Я дав доручення невідкладно, як і всі попередні рази, коли подібну заявку подавав і Рабінович, щоб негайно видали підписні листи, і я підкреслюю, що ні на йоту цей процес не буде затримуватися. Збирайте підписи, колеги, і я вам обіцяю наступне: як тільки будуть зібрані необхідні підписи, я невідкладно поставлю це питання на голосування, із одним нюансом: після того, коли я як голова Верховної Ради України поставлю підпис під законом про українську мову, а підпис буде скоро», - сказав Парубій.

На його підтримку виступили дві фракції, які представляють коаліцію - «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка».

«Андрій Парубій залишається на посаді голови Верховної Ради і до жовтня ми ухвалимо ще десятки і десятки необхідних для України законів. Наявність Парубія на посаді спікера - це можливість не тільки утримати проукраїнську більшість до парламентських виборів, а й гарантія незмінності курсів держави, національного та зовнішньополітичного, незмінність курсу на членство у ЄС і НАТО», - сказав голова фракції НФ Максим Бурбак.

Нагадаємо, вчора, 23 квітня, представник групи «Відродження» Валерій Писаренко заявив про початок збору підписів за відкликання Парубія. У документі посилаються на ч. 1 ст. 88 Конституції України.

Раніше Парубій розповів, коли Рада призначить дату інавгурації президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: