Парубій виступив за посилення ролі Верховної ради

Читать на русском
Голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що роль українського парламенту має бути посилена шляхом ухвалення низки законів.

Голова Верховної ради Андрій Парубій заявив, що роль українського парламенту має бути посилена шляхом ухвалення низки законів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на виступ Парубія в ефірі телеканалу ZIK.

Так, Парубій вважає, що роль Верховної Ради має бути посилена.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій пообіцяв ініціювати ускладнення реєстрації законопроектів у ВРУСказано 3 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Я вважаю, роль Верховної ради має бути посилена, її контрольні функції... Ось я говорив на початку роботи парламенту (сесії - ред.), що ми повинні ухвалити закон про ТСК, про реформу парламенту, про розподіл комітетів у парламенті. Ми повинні збільшити роль ВР і ми її збільшували низкою законів», - додав він.

Відповідаючи на питання про необхідність переходу України до парламентської республіки, Парубій зазначив, що в Україні вже вдалося змінити інститут парламентаризму.

«Зверніть увагу, якщо раніше в історії України парламентські вибори відбувалися як праймеріз перед президентськими. То тепер навпаки, президентські праймеріз перед парламентськими. Тобто ми все таки змогли змінити інститут парламентаризму як центру прийняття рішень в державі», - повідомив Парубій.

За його словами, під час війни ключові рішення щодо безпеки держави мають ухвалюватися Верховним головнокомандувачем.

«На моє глибоке переконання, всі питання економічні, соціальні, питання розвитку та реформування мають бути у парламенту і уряду. Але питання безпеки і закордонних справ, які повинні бути за Конституцією - повинні бути прерогативою президента, особливо під час ведення військових дій. Вони вимагають швидких і негайних рішень у разі агресії, яка ведеться проти України», - додав він.

Раніше Парубій розповів про роботу Ради після виборів.

Також нагадаємо, спікер парламенту оголосив про створення об'єднання «За Зеленського».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: