Парубій розповів, коли Рада призначить дату інавгурації президента

Читать на русском
Спікер нагадав, що Центральній виборчій комісії дається 10 днів на оголошення результатів виборів.

Верховна рада призначить інавгурацію новообраного президента України після консультацій з його командою в передбачений законодавством термін.

Про це заявив голова українського парламенту Андрій Парубій в понеділок, 22 квітня, пише «Слово і Діло».

Що буде з парламентом, якщо на виборах переможе Зеленський?Кандидат у президенти України Володимир Зеленський у разі перемоги на виборах допускає розпуск Верховної ради, але говорить, що діятиме за законом.

«Саму дату інавгурації буде визначати Верховна рада своєю постановою. Очевидно, це питання стане актуальним вже після того, як буде завершено підрахунок голосів, і коли будуть опубліковані результати виборів другого туру. Тоді це стане предметом дискусії. Верховна Рада на своїх пленарних засіданнях визначатиме, погоджуючи і в консультаціях із новообраним президентом, яка має бути дата інавгурації», - сказав Парубій на брифінгу в Києві.

Спікер нагадав, що Центральній виборчій комісії дається 10 днів на оголошення результатів виборів, які мають бути оприлюднені в «Голосі України», після чого відведено 30 днів на проведення інавгурації.

«Все буде в рамках чинного закону. Я не приймаю позицію, коли хтось і якось хоче коригувати закон під політичну кон'юнктуру», - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, Парубій анонсував законопроект про зняття недоторканності з депутатів на цьому тижні.

Також спікер парламенту розповів, коли ВР розглядатиме закон про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: