Мей запросила Зеленського відвідати Велику Британію якомога швидше

Читать на русском
Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей поспілкувалася з обраним президентом України Володимиром Зеленським телефоном і запросила його якомога швидше відвідати Сполучене Королівство.

Британський прем'єр-міністр Тереза ​​Мей поспілкувалася з обраним президентом України Володимиром Зеленським телефоном і запросила його якомога швидше відвідати Сполучене Королівство.

Про це 23 квітня повідомили в прес-службі глави британського уряду, передає «Слово і Діло».

Зеленський перемагає на виборах: хто вже привітав майбутнього президента УкраїниВолодимира Зеленського ще офіційно не назвали переможцем на президентських виборах, але результати очевидні. Світові лідери вже почали надсилати привітання.
  «Прем'єр-міністр знову підтвердила прихильність підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, а також наше бажання розширити й без того активну співпрацю в галузі безпеки і оборони», - цитує ТАСС повідомлення.

У заяві прес-служби йдеться також про те, що Тереза ​​Мей і Володимир Зеленський домовилися «підтримувати тісні контакти». Британський прем'єр підкреслила «важливість спільної роботи двох країн разом з міжнародною спільнотою».

Володимир Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, який відбувся 21 квітня. За нього проголосували 73,22% виборців, тоді як його опонент, чинний глава держави Петро Порошенко отримав 25,45% голосів.

Обраного президента країни привітали глави держав, серед яких французький президент Еммануель Макрон, президент США Дональд Трамп і білоруський лідер Олександр Лукашенко. Телефонну розмову із Зеленським провела канцлер Німеччини Ангела Меркель. Вона пообіцяла, що ФРН «буде активно допомагати Україні на шляху реформ».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: