«Великоднє» перемир'я знову не погодили

Читать на русском
Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську не змогла узгодити введення пасхального перемир'я з 26 квітня.

Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську не змогла узгодити введення «пасхального» перемир'я з 26 квітня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу, 24 квітня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 24 квітняСитуація на сході країни на 24 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Вкотре зірвано пропозицію України й ОБСЄ ввести режим тиші, «пасхальне» перемир'я на Донбасі з 26 квітня», - написала Геращенко.

«Ця пропозиція вкотре не знайшла підтримки у представників РФ й ОРДЛО. Україна сповідує негайне введення режиму тиші на Донбасі», - додала вона.

Раніше повідомлялося, що 18 квітня під час переговорів у форматі тристоронньої контактної групи не вдалося узгодити інціативу України про оголошення «пасхального» перемир'я.

Нагадаємо, командування ЗСУ в односторонньому порядку оголосило режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем.

Раніше Петро Порошенко відреагував на рішення РФ про спрощення видачі російських паспортів жителям «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, у Росії спростили процедуру надання російського громадянства жителям так званих «Донецької та Луганської народних республік».

Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: