Карта ООС: ситуація на сході України на 24 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 24 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 9 обстрілів, у двох випадках застосувавши заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 9 прицільних обстрілів наших позицій.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби Об’єднані сили зазнали непоправної втрати – загинув один український військовослужбовець.

Щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Світла пам’ять!

Ще одного нашого воїна з пораненнями доправили до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

За даними розвідки, вогнем у відповідь 23 квітня чотирьох окупантів було знищено, ще чотирьох – поранено.

Луганський напрямок

Противник двічі обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з піхотного озброєння.

Так, неподалік Південного з 12:45 протягом півгодини лунали постріли з автоматичної стрілецької та снайперської зброї. А поблизу населеного пункту Луганське після 10-ї вечора відбувся 15-хвилинний обстріл з кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

Окупанти порушили режим тиші 7 разів.

Позиції українських військ в районі Гнутового з 00:30 ночі російсько-окупаційні війська протягом 40 хвилин обстрілювали з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

З 11:00 з боку окупованого Веселого ворог з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру відкривав вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Піски.

Два обстріли у період з 14:45 до 16:20 обліковано в районі Верхньоторецького. Обладнані тут опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил противник спочатку майже півгодини обстрілював зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а згодом випустив 8 мін калібру 82 мм.

Захисники Богданівки та Чермалика у другій половині дня були обстріляні окупантами зі станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, станкові і ручні протитанкові гранатомети, а також стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська використали під час 10-хвилинного обстрілу позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу Мар’їнки.

Обстановка на лінії зіткнення станом на сьогодні, 24 квітня

Від початку поточної доби до 12:00 відбулося 4 обстріли. Активність ворога спостерігалася вранці.

На Луганському напрямку з о пів на шосту ранку російсько-окупаційні війська 10 хвилин з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського.

А після 08:00 окупанти з боку населеного пункту Калинове випустили 2 міни 120-го калібру по захисниках Новозванівки.

Ще 2 міни калібру 120 мм розірвалися після 06:00 ранку на позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Миколаївки, що на Донецькому напрямку.

Майже у цей же час противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Новогнатівки. Цей обстріл тривав 20 хвилин, до 07:00.

Втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Зважаючи на загрозу власному життю та здоров’ю, наші захисники на обстріли ворога відповіли вогнем з чергових засобів. Втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: