Глава ОБСЄ закликав до переговорів щодо «великоднього» перемир'я

Читать на русском
Він підкреслив необхідність не тільки відновити перемир'я, але і домовитися про стале і незворотне припинення вогню.

Діючий голова ОБСЄ Мирослав Лайчак висловив глибоке співчуття з приводу того, що Тристороння контактна група та її робоча група з питань безпеки не змогли домовитися про перемир'я.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на сайт ОБСЄ.

Він підкреслив необхідність не тільки відновити перемир'я, але і домовитися про стале і незворотне припинення вогню.

«Кожен день люди на сході України відчувають труднощі. Обов'язок сторін - гарантувати безпечне та надійне середовище, і це є ключовою умовою для будь-якого позитивного розвитку, включаючи поліпшення важкої гуманітарної ситуації», - сказав Лайчак.

Він також закликає сторони продовжити переговори, щоб досягти і зберегти прихильність припиненню вогню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час переговорів у форматі ТКГ Росія відмовилася підтримати ініціативу України про оголошення великоднього перемир'я з 19 квітня.

Минулої доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, 4 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння - міномети калібрів 120 та 82 мм. Від початку поточної доби окупанти відкривали вогонь у районі Павлополя та Авдіївки, втрат серед українських військових немає.

Додамо, глава політради «Опозиційної платформи - За Життя» Віктор Медведчук пропонує Володимиру Зеленському, якщо він переможе на президентських виборах в Україні, укласти угоду з Москвою і таким чином відновити контроль над Донбасом і отримати дешевий газ і інвестиції з РФ.

18 квітня 2019 року кандидат в Президенти України Володимир Зеленський пообіцяв зробити ряд гуманітарних кроків для повернення Донбасу до складу України. Серед них: створення медіа-порталу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: