Порошенко та Меркель виступили за запровадження на Донбасі «великоднього перемир'я»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час розмови в Берліні підтримали запровадження на Донбасі великоднього перемир'я з 18 квітня.

Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель під час розмови в Берліні підтримали запровадження на Донбасі «великоднього перемир'я» з 18 квітня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що мирний план врегулювання ситуації на Донбасі буде реалізованоСказано 8 липня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на спільний брифінг у п'ятницю, 12 квітня.

«Незважаючи на виборчу кампанію, зовнішні виклики нікуди не зникають. І російський агресор із задоволенням би виніс Україну за дужки вже 22 квітня. Як президент і як верховний головнокомандувач ЗСУ я зроблю все для того, щоб цей сценарій точно не відбувся», - запевнив Порошенко.

«Так, ми всі боремося за повернення миру на українську землю. Так, ми змушені сьогодні констатувати втрати. І саме тому я дуже вдячний пані канцлеру, що в процесі сьогоднішнього обговорення ми підтримали «великоднє» припинення вогню, яке має набути чинності з 18 квітня за умови забезпечення його виконання з боку РФ», - сказав президент України.

Нагадаємо, з початку «весняного перемир'я», яке стартувало з 8 березня, загинули 12 українських військових і ще 44 отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: