Україна звернулася до Радбезу ООН через російські паспорти для жителів ОРДЛО

Читать на русском
Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з указом Путіна про спрощену видачу російських паспортів для жителів ОРДЛО.

Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв’язку з указом Путіна про спрощену видачу російських паспортів для жителів ОРДЛО.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомим постійний представник України при організації Володимир Єльченко.

Відносини з РФ і прямий діалог із Путіним: у чому небезпека та чого чекати від ЗеленськогоУ РФ говорять, що очікують поліпшення відносин з Україною після перемоги Зеленського. Сам новообраний президент виступає за прямий діалог із Путіним.

«За дорученням Порошенка вже звернулися до Ради Безпеки ООН. Цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям!», - повідомив у Twitter Єльченко.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що рішення Володимира Путіна про видачу жителям окупованого Донбасу російських паспортів є обов'язком влади РФ перед людьми, які «говорять і думають російською».

17 квітня повідомлялося, що Кремль після президентських виборів в Україні планує роздавати російські паспорти в ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: