Бойовики обстріляли Золоте-5, поранили дитину

Читать на русском
На непідконтрольній українському уряду частині Луганської області в Золотому-5 унаслідок обстрілів з боку бойовиків дістала поранення 11-річна дівчинка.

На непідконтрольній українському уряду частині Луганської області в Золотому-5 унаслідок обстрілів з боку бойовиків дістала поранення 11-річна дівчинка.

Про це повідомляє прес-центр ООС Facebook з посиланням на звіт СММ ОБСЄ, передає «Слово і Діло».

Так, 20 квітня 30-річна жінка розповіла членам патруля СММ, що 14 квітня, приблизно о 19:30, вона почула гучний вибух біля свого будинку № 9 на вулиці Лізи Чайкіної у Золотому-5. Після чого вона вбігла до будинку і забрала свою поранену 11-річну доньку у безпечне місце. У дитини текла кров з вуха.

Крім того, мати дівчинки сказала, що вона особисто викликала швидку, яка доставила її дочку до лікарні Первомайська, що на непідконтрольній уряду України території. Після чого 15 квітня дитину доставили до лікарні у Луганську, де є необхідне обладнання для проведення комплексного обстеження.

Інформацію про те, що 14 квітня до лікарні з пораненням вуха доставили 11-річну дівчинку з Золотого-5, підтвердив головний лікар Первомайської лікарні. Відповідну інформацію підтвердив також сусід, який проживає поверхом вище.

У повідомленні наголошується, що команда місії зафіксувала позиції збройних формувань на відстані 300 м від будинку.

«При детальному вивчені відстані, профілю, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, є очевидним підтвердженням непричетності підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних мешканців Золотого-5», - сказано в повідомленні.

Раніше в Золотому-5 Луганській області бойовики обстріляли житлові будинки і школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: