Судді ОАСК вимагають запустити імпічмент Порошенка

Читать на русском
Судді Окружного адмінсуду Києва вимагають розпочати процедуру імпічменту чинного президента Петра Порошенка і завести справи на нього, міністра юстиції Павла Петренка і главу НБУ Якова Смолія.

Судді Окружного адмінсуду Києва вимагають розпочати процедуру імпічменту чинного президента Петра Порошенка й завести справи на нього, міністра юстиції Павла Петренка і главу НБУ Якова Смолія.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Суддя Окружного адмінсуду Києва позивається до ПорошенкаПроти чинного президента України Петра Порошенка подали позов до Верховного суду.Порошенка можуть зобов'язати відшкодувати збитки судді Окружного адмінсуду Києва

Повідомляється, що колегія суддів, які винесли рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку звернулася до Вищої ради правосуддя з заявами про втручання в їх діяльність. Крім того, заяви подали керівництву Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань. Зокрема, судді просять почати розслідування відносно президента Петра Порошенка, міністра юстиції Павла Петренка та голови НБУ Якова Смолія.

У заявах до Вищої ради правосуддя судді просять забезпечити захист від довільних дій керівництва країни, а також попередити подібні випадки шляхом звернення до ДБР із заявою про вчинення злочину президентом Порошенком, міністром Петренком і главою НБУ Смолієм. Крім того, судді просять ВРП ініціювати в парламенті процедуру імпічменту Порошенка.

Нагадаємо, минулого тижня голова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк звинуватив Порошенка у тиску на судову владу. Зокрема, він назвав неправомірною заяву президента про необхідність прискорити оцінку суддів і відкрити справи проти суддів, які визнали націоналізацію ПриватБанку незаконною.

Після рішення суду Порошенко скликав засідання РНБО, на якому звернувся до Служби безпеки України та до генпрокурора з проханням порушити кримінальні справи проти суддів ОАСК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: