Порошенко та Нетаньягу обговорили швидкий запуск ЗВТ

Читать на русском
Сторони також підкреслили, що важливим індикатором результативності двосторонніх відносин стане очікуваний запуск Зони вільної торгівлі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу подякував президенту України Петру Порошенку за внесок у зміцнення україно-ізраїльських відносин і підкреслив високий рівень демократичних стандартів при проведенні президентських виборів.

Про це він заявив під час телефонної розмови між лідерами країн, повідомляє прес-служба президента, пише «Слово і Діло».

ЗВТ з Ізраїлем: в чому вигода для УкраїниУкраїна та Ізраїль підписали Угоду про зону вільної торгівлі. Про те, чим може бути вигідна співпраця для обох сторін, знають експерти.

«Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Беньямін Нетаньягу привітав внесок глави держави в зміцнення українсько-ізраїльських відносин і відзначив високий рівень демократичних стандартів президентських виборів. Глава держави подякував прем'єр-міністру Ізраїлю за підтримку України на міжнародній арені. Було відзначено динамічний розвиток двостороннього партнерства, в тому числі політичного діалогу на вищому рівні, за останні п'ять років», - вказується в повідомленні.

Сторони також підкреслили, що важливим індикатором результативності двосторонніх відносин стане очікуваний запуск Зони вільної торгівлі. Порошенко також привітав Нетаньягу з успішним проведенням виборів до парламенту Ізраїлю.

Нагадаємо, переговори про ЗВТ з Ізраїлем було активізовано у 2015 році і лише в 2017 році проведено 11 раундів переговорів по цій темі. Після підписання угода має бути ратифікована парламентами України та Ізраїлю.

Набуття чинності документом дозволить відразу і без мит експортувати до Ізраїлю широку лінійку агропродукції і продовольства, а також ліки, косметику, продукцію хімічної та легкої промисловості, будівельні матеріали, електроніку тощо. Угода регулює торгові суперечки, фіксує митні процедури, правила походження товарів, описує санітарні та захисні засоби, в тому числі антидемпінгові дії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: