Суд переніс розгляд клопотання щодо екс-президента НААН

Читать на русском
Столичний райсуд відклав на кінець цього тижня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу екс-керівнику академії.
Солом'янський суд Києва

Суд відклав розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому президенту Національної академії аграрних наук України Василю Петриченку, якого підозрюють у причетності до розкрадання землі в Гатному, що під Києвом.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янському районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд призначив на 29 березня розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Петриченку.

Як встановили детективи, службові особи Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, Головного управління Держземагенства в Київській області та Служби безпеки України, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. Вказані землі, як вказує САП, були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», ринкова вартість яких на момент переходу у приватну власність становила майже 42,5 млн гривень.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру віце-президенту НААН. Пізніше, суд відпустив на поруки підозрювану віце-президента НААН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: