Порошенко вимагатиме від ВР продовжити норму про заочне засудження

Читать на русском
До тих осіб, які перебувають за межами України, буде застосовано механізм заочного засудження.

Чинний президент Петро Порошенко заявив, що звернеться до Верховної ради з вимогою продовжити норму Кримінального кодексу щодо заочного засудження.

Про це повідомив кандидат на посаду президента України Петро Порошенко на теледебатах у студії «Суспільного», передає «Слово і Діло».

Дебати Порошенка та Зеленського: як це булоДебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським на НСК Олімпійський. Слово і Діло веде текстову трансляцію події.

Сьогодні повідомлялось, що наступного пленарного тижня у Верховній раді можуть розглянути зміни до КПК щодо заочного засудження.

«Хочу наголосити, що з листопада-місяця ГПУ позбавлена права проводити слідство. І уявіть собі, що через 5 місяців справи в будь-якому разі будуть передані в ДБР. Тому наполегливо раджу завершити розслідування, передати до суду, і сформована та реформована перша гілка судової влади має винести вироки», - повідомив Порошенко.

За його словами, до тих осіб, які перебувають за межами України буде застосовано механізм заочного засудження.

«Для тих, хто перебуває за межами - є інструменти заочного правосуддя. До речі, парламент не продовжив ці інструменти. Я ще раз з цього приводу буду звертатись до парламенту для того, щоб їм не дати уникнути відповідальності», - додав він.

Нагадаємо, Порошенко переконаний, що Росія цілеспрямовано створює нові проблеми у відносинах з Україною з метою продемонструвати видимість поліпшення відносин між країнами після українських президентських виборів.

Також під час дебатів на Суспільному Порошенко всиловився проти легалізації короткоствольної зброї.

Раніше дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським пройшли на стадіоні НСК «Олімпійський».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: