У ЦВК пояснили, як проголосувати після 20:00

Читать на русском
У законі Про вибори прописана процедура, згідно з якою виборці можуть проголосувати після закриття дільниць.

У Центрвиборчкомі описали механізм, який дозволить проголосувати після закриття виборчих дільниць о 20:00.

Як написала у Facebook голова ЦВК Тетяна Сліпачук, згідно зі статтею 75 закону Про вибори президента України голосування на дільницях будуть проведені виключно з 8:00 ранку і до 20 години вечора, пише «Слово і Діло».

Соціологи спрогнозували явку виборців у другому туріПеред першим туром 62 відсотка опитаних стверджували, що точно прийдуть на вибори, ще 23 відсотка говорили, що швидше за все прийдуть, і в підсумку прийшли лише 63 відсотка.

Разом з тим, вона зазначила, що 21 квітня - це не тільки день повторного голосування за президента України. «У_ нашій країні цього дня також будуть відзначатися одразу кілька релігійних свят_», - написала вона.

«Якщо ви прийдете на дільницю вже перед самим закриттям, частиною 10 статті 76 вищезгаданого Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування», - розповіла Сліпачук.

«Виборці, які на 20 годину прийшли в дільницю для голосування, мають право проголосувати, і для цього один із членів комісії о 20 годині підходить до входу і запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти в приміщення, і закриває двері», - пояснила вона.

Голова ЦВК зазначила, що слід пам'ятати, що в такому разі виборець може перебувати в приміщенні для голосування протягом часу, необхідного тільки для отримання бюлетеня та голосування.

Сліпачук закликала відповідально поставитися до процесу волевиявлення та не порушувати встановлений законом порядок.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбудеться другий тур виборів президента, до якого вийшли шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

А в п'ятницю, 19 квітня, у Києві на НСК Олімпійський відбулися дебати кандидатів.

«Слово і Діло» зібрало головні тези, які озвучили Порошенко і Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: