У РФ назвали очікування від нового президента України

Читать на русском
Новий український президент не повинен йти на поступки перед Москвою, говорить Пєсков. Також у Кремлі сподіваються, що він не належатиме до партії війни.

У Кремлі вважають, що новому президенту України не потрібно буде йти на будь-які угоди з Москвою, а вибудовувати взаємовигідні відносини в інтересах двох країн.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 19 квітня, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

«Ніякі угоди з Путіним або Москвою не потрібні. Потрібно вибудовувати нормальні, добрі, взаємовигідні відносини на основі взаємної довіри, відносини співпраці і взаємодії, які в інтересах і росіян, і українців, що живуть і в Росії, і в Україні», - сказав він.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Пєсков вкотре підкреслив, що «немає ніякої іншої основи, окрім як мінські домовленості». «В даному випадку необхідно виконати певну кількість дій, які в зведенні домовленостей вказані і приведені в тій послідовності, в якій вони наведені, і під чим стоять підписи відомих глав держав», - додав він.

Пєсков додав, що Кремль розраховує, що майбутній президент України інакше гляне на перспективи відносин з РФ.

«Звичайно, хочеться сподіватися на те, що та людина, яка буде обрана президентом України, не належатиме до "партії війни», що ця людина буде повністю виключати будь-які силові методи врегулювання ситуації на Донбасі, і хочеться сподіватися, що ця людина по-іншому подивиться на перспективи взаємин Росії та України», - сказав прес-секретар Путіна.

Говорячи про дебати кандидатів, які відбудуться сьогодні на стадіоні, Пєсков пообіцяв зробити їх запис і передати президенту РФ.

Як відомо, новий президент визначиться за результатами другого туру виборів, який відбудеться 21 квітня. У першому турі з дворазовою перевагою чинного главу держави Петра Порошенка переміг Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: