Медведчук розповів, як переможцю на президентських виборах відновити контроль над Донбасом

Читать на русском
Медведчук пропонує Зеленському, якщо він переможе на президентських виборах, укласти угоду з Москвою і таким чином відновити контроль над Донбасом і отримати дешевий газ і інвестиції з РФ.
Фото «Інформатор».

Глава політради «Опозиційної платформи - За Життя» Віктор Медведчук пропонує Володимиру Зеленському, якщо він переможе на президентських виборах в Україні, укласти угоду з Москвою і таким чином відновити контроль над Донбасом і отримати дешевий газ і інвестиції з РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це Медведчук заявив в інтерв'ю Reuters.

Він сказав, що Кремль хотів би дізнатися більше про Зеленського, у якого немає політичного досвіду, щоб зрозуміти, чи є він кимось, з ким він може мати справу, на відміну від чинного президента Петра Порошенка.

«У них немає ніяких очікувань в Москві», - сказав він. «Вони хочуть подивитися, що буде потім, хто буде в його (Зеленського) оточенні, і що він буде робити і з ким».

Кремль дав зрозуміти, що буде радий програшу Порошенка, але не прокоментував Зеленського, сказавши лише, що він уважно стежить за заявами кандидатів і сподівається, що будь-який новий президент зможе укласти мирну угоду на Донбасі, який знаходиться під російською окупацією з 2014 року.

За словами Медведчука, Путін може бути готовий звільнити 24 захоплених українських моряків в якості жесту доброї волі.

Також Медведчук каже, що Зеленський міг би відновити економічні відносини з Росією.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що не має наміру повертати Донбас військовим шляхом.

Також стало відомо, що він проти особливого статусу Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: