Суд не визнав катастрофу Іл-76 на Донбасі агресією РФ

Читать на русском
Суд не визнав загибель українських військових на борту збитого у 2014 році у Луганській області російськими окупаційними силами Іл-76 наслідком військової агресії РФ.

Мелітопольський міськрайонний суд не визнав загибель українських військових на борту збитого у 2014 році у Луганській області російськими окупаційними силами Іл-76 наслідком військової агресії РФ.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на вдову одного із загиблих офіцерів Тетяну Чіміркову передає УНІАН.

Як повідомляється, таке рішення суддя Юлія Горбачова ухвалила 16 квітня після вивчення відповідного позову.

Згідно з постановою, вона відмовилася визнавати загибель командира транспортного літака Олександра Білого і, відповідно, дев'яти членів екіпажу і 40 десантників, результатом збройної агресії Росії проти України.

При цьому у документі, який було видано вдові, вказана лише вступна та резолютивна частина, а мотивувальна, в якій суд повинен аргументувати своє рішення, відсутня.

Сама ж суддя Горбачова відмовилася коментувати свою постанову, зіславшись на «відсутність часу».

Раніше повідомлялося, що 27 березня 2017 року Павлоградський суд визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у справі про збитий влітку 2014 року в Луганській області транспортник Іл-76, засудивши його до семи років позбавлення волі.

Під час слухань було доведено, що, перебуваючи на посаді начальника штабу, першого заступника керівника АТО він послав літак у Луганськ незважаючи на те, що міський аеродром знаходився в оточенні гібридних військ РФ, які мали у своєму розпорядженні переносні ЗРК.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року окупаційні сили РФ збили військово-транспортний літак ЗСУ, коли той заходив на посадку на аеродром у Луганську. У результаті аварії загинули всі 49 осіб, що перебували на борту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: