Справа Гандзюк: під судом активісти запалили фаєри

Читать на русском
Учасники ініціативи Хто замовив Катю Гандзюк під будівлею Шевченківського суду Києва запалили фаєри та петарди.

Учасники ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» під будівлею Шевченківського суду Києва, де сьогодні розглядали клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному у організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк Ігорю Павловському, запалили фаєри та петарди.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Близько 30 людей зібрались під будівлею суду із плакатами. Вони прийшли на судове засідання. Зазначимо, що Шевченківський районний суд Києва вдруге відклав розгляд клопотання захисту Ігоря Павловського з приводу зміни запобіжного заходу на 19 квітня. Відповідне рішення винесла суддя Олена Мелешак.

Раніше Шевченківський районний суд Києва дозволив підозрюваному в замовленні вбивства Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру працювати на посаді голови Херсонської облради. Слідчий просив відсторонити Мангера ще на два місяці. Раніше повідомлялось, що на Мангера надягнули електронний браслет і забрали закордонні паспорти.

Мангера підозрюють в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У лютому йому призначили заставу і відпустили на свободу.

Нагадаємо, Павловського підозрювали в організації нападу на Катерину Гандзюк. Згідно із даними слідства, які озвучував Генпрокурор Юрій Луценко, Павловський за замовленням Владислава Мангера допомагав шукати людей, які можуть скоїти напад на Гандзюк.

Як відомо, на громадську активістку Катерину Гадзюк влітку 2018 року вилили сірчану кислоту. Через три місяці Гандзюк померла в київській лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: