У Луганській області з військової частини незаконно списали паливо на 1,5 млн

Читать на русском
За попередньою інформацією, військовослужбовець, перебуваючи на посаді помічника начальника тилу однієї з військових частин, систематично списував пальне з обліку військової частини.

У Луганській області з військової частини незаконно списали 70 тонн палива на 1,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань в четвер, 18 квітня, пише «Слово і Діло».

За попередньою інформацією, військовослужбовець, перебуваючи на посаді помічника начальника тилу однієї з військових частин, систематично списував пальне з обліку військової частини.

За попередньою інформацією, військовослужбовець, перебуваючи на посаді помічника начальника тилу однієї з військових частин, систематично списував пальне з обліку військової частини. Отримані таким чином надлишки палива вивозили із території військової частини вантажівками за допомогою двох підприємців.

Як повідомляється, паливо завозили в місто Сєвєродонецьк, де незаконно продавали. Відзначається, що зловмисники діяли в період з грудня 2018 року по квітень 2019 року.

16 квітня затримали одного з учасників незаконної схеми. 17 квітня під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 40 тис. грн затримали й помічника начальника тилу.

Відкрито кримінальне провадження за статтями «викрадення, привласнення, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем» (ч. 3 ст. 410 КК) і «отримання хабара» (ч. 3 ст. 368 КК). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років. Тривають слідчі дії.

Раніше у Волинській області солдат-строковик зі зброєю втік із військової частини.

Також нагадаємо, командира взводу ЗСУ піймали на хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: