Захоплення моряків: трибунал отримав запит України

Читать на русском
Слухання за запитами про призначення тимчасових заходів зазвичай проводяться через два-три тижні після подачі запиту, відзначили в трибуналі.

Міжнародний трибунал з морського права (МТМП) підтвердив отримання запиту від України про застосування стосовно заходів до Росії з метою звільнення захоплених нею українських моряків в Керченській протоці в листопаді минулого року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна в середу, 17 квітня.

«Я хотів би підтвердити, що 16 квітня 2019 року Україна подала запит до суду про призначення тимчасових заходів відповідно до пункту 5 статті 290 Конвенції ООН з морського права в суперечці між Україною і Російською Федераціє про «недоторканність трьох українських військових кораблів і двадцяти чотирьох військовослужбовців на борту», - повідомили агентству в прес-службі МТМП.

Також наголошується, що слухання за запитами про призначення тимчасових заходів зазвичай проводяться через два-три тижні після подачі запиту до суду.

«Дата буде оголошена найближчими днями», - додали в МТМП.

Раніше 16 квітня стало відомо, що Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі та 24 військовослужбовці, які були захоплені в Керченській протоці.

У свою чергу МЗС РФ звинуватив Україну в «недобросовісності». У Москві вважають, що Київ використовує ситуацію з захопленням кораблів «у внутрішньополітичних цілях». Також російська сторона вважає, що «Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду керченського інциденту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: