Україна висловила протест через продовження арешту моряків у РФ

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило протест через рішення суду в РФ про продовження терміну тримання під вартою для військовополонених українських моряків.

Міністерство закордонних справ України висловило протест через рішення суду в РФ про продовження терміну тримання під вартою для військовополонених українських моряків.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві МЗС у Facebook.

У РФ продовжили термін слідства в справі українських моряківУ Росії продовжили термін слідства у справі військовополонених українських моряків до 25 серпня 2019 року.

Наголошується, що Україна вимагає звільнення всіх затриманих моряків, повернення кораблів та гарантій свободи судноплавства.

«Ми хотіли б ще раз нагадати, що військово-морські судна та його персонал на борту судна мають повний імунітет згідно з Конвенцією ООН про морське право (UNCLOS) і не можуть бути арештовані, затримані чи піддані судовому позову з боку іноземних держав», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Лефортовський районний суд Москви 17 квітня продовжив терміни арешту до 24 липня українських моряків, захоплених у Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими. Всі моряки знаходяться в СІЗО на час проведення російського слідства.

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного Трибуналу щодо порушення нею Конвенції ООН з морського права та ініціює процедуру звільнення трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів, незаконно захоплених Росією в Чорному морі 25 листопада 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: