Українським морякам продовжать термін арешту – адвокат

Читать на русском
Матеріали про продовження строків утримання під вартою 24 українським морякам надійдуть до суду 15 квітня.

У Москві на 17 квітня заплановані судові засідання, під час яких буде розглянуто клопотання про продовження строків утримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

Про це повідомив координатор групи адвокатів, які представляють інтереси моряків Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Слово і Діло.

Адвокат повідомив, що за попередніми даними, отриманими від слідства, матеріали в обґрунтування клопотання про продовження строків утримання під вартою щодо 24 військовополонених українських моряків надійдуть у Лефортовський районний суд Москви в понеділок 15 квітня.

Судові засідання відбудуться в середу, 17 квітня.

Як і в січні, Лефортовський районний суд Москви буде проводити судові засідання щодо військовополонених по четвіркам, розподіливши їх між трьома суддями у «дві зміни», відзначив Полозов.

За його інформацією, з ранку 17 квітня відбудуться судові засідання щодо 12 моряків: «Перша четвірка: Андрій Драч, Денис Гриценко, В'ячеслав Зінченко, Михайло Власюк, друга четвірка: Роман Мокряк, Андрій Оприск, Євген Семидоцький, Сергій Цибізов, а третина четвірка: Володимир Терещенко, Богдан Головаш, Сергій Попов, Андрій Шевченко», - повідомив адвокат.

О 14.00 відбудуться судові засідання щодо інших військовополонених: четверта четвірка: Богдан Небилиця, Юрій Будзило, Володимир Лісовий, Юрій Без'язичний; п'ята четвірка: Андрій Артеменко, Андрій Ейдер, Василь Сорока, Олег Мельничук; шоста четвірка: Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир Варимез, Сергій Чуліба.

Раніше стосовно 20 полонених українських моряків у Росії була проведена комісійна комплексна амбулаторна психолого-психіатрична судова експертиза.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає від Російської Федерації звільнення українських моряків, які були захоплені Росією в Керченській протоці.

Відзначимо, російський «Меморіал» визнав полонених українських моряків політв'язнями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: