Рідні українських моряків приїхали на суд до Москви

Читать на русском
На суд у справі українських моряків, затриманих минулої осені в Керченській протоці, прибули їхні рідні в супроводі омбудсмена Людмили Денісової.

На суд у справі українських моряків, затриманих минулої осені в Керченській протоці, прибули їхні рідні в супроводі омбудсмена Людмили Денісової.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу 112 Україна в понеділок, 15 квітня, пише «Слово і Діло».

«Ми всі приїхали, я і моя команда з 32 чоловік, рідні моряків, приїхали підтримати на судовому засіданні, яке буде 17 квітня», - повідомила вона, додавши, що українські консули вже розповіли їй про гарний настрій українських моряків.

«Я поїду зараз на зустріч з представником ЄС в РФ, я зверталася до нього з тим, щоб він звернувся до послів і в дипмісії європейських країн в РФ, щоб вони разом з нами потрапили до суду для підтримки моряків», - сказала Денисова.

Крім того, обговорюватимуться кроки ЄС щодо звільнення моряків.

«Тиск треба посилювати, тоді РФ буде змушена звільнити полонених», - додала Денисова.

Раніше координатор групи адвокатів, які представляють інтереси моряків Микола Полозов, повідомив, що арешт всіх 24 моряків продовжать.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає від Російської Федерації звільнення українських моряків, які були захоплені Росією в Керченській протоці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: