Денісова поїхала на суд щодо українських моряків

Читать на русском
Денісова зазначила, що сподівається на зустріч з директором ФСБ Олександром Бортніковим та з радником президента РФ.

Український омбудсмен Людмила Денісова виїхала до Москви, де візьме участь у судових засіданнях щодо продовження строків тримання під вартою 24 українських моряків.

Про це вона повідомила в суботу ввечері на своїй сторінці в Facebook, передає Слово і Діло.

«Зараз виїжджаю потягом до Москви. Планую бути на судових засіданнях у Лефортовському суді щодо продовження строків тримання під вартою наших 24 військовополонених моряків», - написала Денісова.

Крім того, вона зазначила, що сподівається на зустріч з директором ФСБ Олександром Бортніковим та з радником президента РФ, головою Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства Михайлом Федотовим.

«Вчергове буду наполягати на тому, щоб мені все ж таки надали дозвіл на відвідання наших хлопців, які вже майже п’ять місяців перебувають у російському полоні», - додала омбудсмен.

Як повідомлялось, у Москві на 17 квітня заплановані судові засідання, під час яких буде розглянуто клопотання про продовження строків утримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

Раніше стосовно 20 полонених українських моряків у Росії була проведена комісійна комплексна амбулаторна психолого-психіатрична судова експертиза.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає від Російської Федерації звільнення українських моряків, які були захоплені Росією в Керченській протоці.

Відзначимо, російський «Меморіал» визнав полонених українських моряків політв'язнями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: