В Україну екстрадували фігурантку «справи Онищенка»

Читать на русском
Чорногорія екстрадувала в Україну Ірину Мусієнко, яку підозрюють в участі в так званій газовій схемі депутата Олександра Онищенка.

Чорногорія екстрадувала в Україну Ірину Мусієнко, яку підозрюють в участі в так званій «газовій схемі» депутата Олександра Онищенка.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українській правді» повідомили в Генеральній прокуратурі.

НАБУ оприлюднило детальну інфографіку щодо «справи Онищенка»НАБУ оприлюднило детальну інфографіку щодо досудового розслідування «газових схем», до яких може бути причетним нардеп Олександр Онищенко.

«Завершена процедура екстрадиції з Чорногорії до України громадянки України, яка розшукувалася Національним антикорупційним бюро України за вчинення і складі злочинної організації фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом на загальну суму понад 1,6 мільярда гривень», – розповідають у ГПУ.

За словами речниці генпрокурора Лариси Сарган, ідеться про Ірину Мусієнко, яку в квітні 2017 року затримали в Чорногорії.

Як повідомили в Генпрокуратурі, рішення про видачу Мусієнко Україні ухвалили у вересні 2018 року ГПУ, НАБУ та Міністерство юстиції Чорногорії.

«18 жовтня 2018 року вказана громадянка прийнята українськими правоохоронцями й передана детективам Національного антикорупційного бюро України», – додали у відомстві.

7 квітня 2017 року в Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій «газовій схемі» депутата Олександра Онищенко.

Тоді повідомлялося, що в день перших затримань учасників «газових схем», 15 червня 2016 року, Мусієнко залишила територію України.

13 серпня того ж року Мусієнко повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, а постановою детектива НАБУ її було оголошено в розшук.

Серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від «Волі народу» Олександр Онищенко, фігурують близько 20 людей. Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт, і напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив Україну.

8 серпня 2016 року Онищенка оголосили в національний розшук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: