Суд обрав запобіжний захід екстрадованій фігурантці справи Онищенка

Читать на русском
Екстрадовану фігурантку справи газових схем не відправили під арешт, оскільки вона співпрацює зі слідством.
Ірина Мусієнко

Суд відправив під нічний домашній арешт фігурантку «газових схем» народного депутата-втікача Олександра Онищенка Ірину Мусієнко, яку екстрадували з Чорногорії в Україну.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов просив суд відправити під цілодобовий домашній арешт Мусієнко. Також він просив покласти на підозрювану низку обов'язків, у тому числі здати закордонні паспорти, але без носіння електронного браслета.

Своєю чергою Мусієнко та її адвокат проти задоволення клопотання не заперечували. Водночас вони просили суд врахувати той факт, що Мусієнко повністю визнає свою провину, дає викривальні показання, співпрацює зі слідством і хоче укласти угоду про визнання провини.

Захисник підозрюваної стверджував, що його клієнтка не має наміру переховуватися, під час її перебування в Чорногорії вона 8 місяців фактично була позбавлена ​​волі. Однак після закінчення арешту нікуди не втекла, хоча мала таку можливість. Також захист просив суд врахувати стан здоров'я Мусієнко, необхідність лікування, працевлаштування та надання допомоги своїй розлученій дочці у вихованні малолітньої дитини. У зв'язку з цим вони просили суд застосувати нічний домашній арешт.

Вислухавши обидві сторони, суддя Сергієнко частково задовольнила клопотання прокурора САП і відправила Мусієнко під нічний домашній арешт.

Як відомо, Мусієнко затримали у Чорногорії 7 квітня 2017 року. За даними правоохоронців, вона залишила територію України 15 червня 2016 року. 13 серпня 2016 року їй заочно повідомили про підозру. 18 жовтня її екстрадували в Україну.

Нагадаємо, суд заарештував будинок сина нардепа Онищенка. Раніше один із обвинувачених у цій справі вирішити оскаржити винесений йому вирок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: