Суд відпустив підозрюваного САП депутата Київської облради

Читать на русском
Столичний райсуд не захотів відправляти під цілодобовий домашній арешт депутата Київської облради, якого затримали правоохоронці.
депутат Олександр Мефодій

Суд відпустив під особисте зобов'язання депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія, якого правоохоронці підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за здійснення впливу.

Таке рішення 11 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Ігор Семак просив суд відправити депутата під цілодобовий домашній арешт, однак суддя відмовила в задоволенні клопотання. Так, вона відпустила підозрюваного під особисте зобов'язання з покладанням наступних обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатися із населеного пункту, де він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, а також носити електронний браслет.

Як відомо, за версією слідства, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей.

Нагадаємо, суд визначив заставу підозрюваному НАБУ судді з Одеси. Раніше НАБУ і САП повідомили йому про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: