В Україні будуватимуть перехоплювальні автостоянки

Читать на русском
В Україні з 1 липня 2019 року  вступить у дію зміна до Державних будівельних норм, що дозволять облаштовувати у великих містах перехоплювальні автостоянки.

В Україні з 1 липня 2019 року вступить у дію зміна до Державних будівельних норм, що дозволять облаштовувати у великих містах перехоплювальні автостоянки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе у Facebook.

«Для вирішення проблем із заторами і нестачею парковок у великих містах — #якісназміна №520, яка вступає в дію вже з 1 липня», — зазначив Парцхаладзе.

За його словами, практика організації перехоплювальних автостоянок дуже розповсюджена у Європі та інших країнах. Це значно полегшує транспортний рух у великих містах і розвантажує центральні райони від надмірної кількості автомобілів, зменшуючи проблеми з парковками та заторами на дорогах.

Власник авто зможуть перед заїздом до центральної частини міста залишити машину на такій парковці і скористатися громадським транспортом, щоб дістатися до місця призначення.

Перехоплювальні автостоянки будуть розміщуватись поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розташованого на під’їзді до центральної частини міста.

Мінімальна відстань до вказаних об’єктів має становити 150 м.

Нагадаємо, стало відомо, що в'їзд в центр Києва пропонують зробити платним.

Також в Генплані Києва для обмеження в'їзду в центральну частину міста планували прописати розміщення перехоплюючих паркінгів.

Раніше «Слово і Діло» розбиралося, що мер Віталій Кличко обіцяв киянам в 2018 році і чим їх розчарував в 2017-м.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: