У Криму повністю блокують понад десять українських сайтів

Читать на русском
Правозахисники відзначають, що блокування впливають на свідомість молодих людей призовного віку.

Десять кримських провайдерів повністю блокують 12 українських інформаційних сайтів і 2 соціальні мережі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Кримської правозахисної групи.

Відзначається, що ще 28 сайтів заблоковані частково. Моніторинг десяти різних провайдерів в дев'яти кримських населених пунктах правозахисники провели в лютому-березні 2019 року.

Моніторинг показав, що 12 сайтів блокують всі 10 провайдерів: Чорноморська телерадіокомпанія, Цензор.нет, След.нет, 5 канал, 15 хвилин, Фокус, Депо, Українська правда, РБК-Україна, Укрінформ, Главком, Uainfo. Крім того, всі десять провайдерів повністю блокують доступ до соціальних мереж Лінкедін і Телеграм.

Сайти Головне і Громадське радіо блокують 9 з 10 провайдерів.

Правозахисники відзначають, що блокування українських ЗМІ в Криму, поєднані з розпалюванням ненависті до українців, дають можливість більш ефективно впливати на свідомість молодих людей призовного віку.

«При цьому мілітаризація свідомості, розпалювання ненависті і блокування альтернативних джерел інформації використовуються РФ для вчинення військового злочину - призову жителів Криму в армію держави-окупанта, а також для пропаганди добровільного вступу в армію держави-окупанта», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що необґрунтоване обмеження доступу до інформації є грубим порушенням фундаментальних прав людини. Кримчан, по суті, позбавляють можливості отримувати інформацію про Україну та проблеми у сфері прав людини, які відбуваються в Криму, так як підконтрольні Кремлю ЗМІ приховують більшість подібних фактів від жителів півострова.

Раніше в заяві Національної спілки журналістів України зазначалося, що в анексованому Криму продовжується системний тиск на громадянську журналістику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: