Порушення на виборах: кількість кримінальних справ збільшилася

Читать на русском
Поліція зареєструвала понад 2,5 тисячі повідомлень про порушення на виборах і відкрила 71 кримінальне провадження.

Поліція відкрила 71 кримінальне провадження щодо порушень на виборах 2019.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, пише «Слово і Діло».

Перший тур президентських виборів відбувся без масових порушень прав журналістів – ІМІЗгідно з моніторингом ІМІ, порушення мали одиничний характер. Загалом, в організації повідомляють про шість випадків порушень прав.

Зазначається, що у період з 31 березня по 2 квітня до поліції надійшло 2690 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу.

«З 31 березня по 2 квітня до поліції надійшло 2690 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу. За даними фактами розпочато 71 кримінальне провадження. З них найбільше: у Дніпропетровській області - 356, у Києві - 317, Донецькій області - 264, Одеській - 222, Харківській - 218, Полтавській - 124, Київській - 116», - інформують в МВС.

Вказано, що факти здебільшого пов’язані з незаконною агітацією - 152, фотографуванням бюлетенів - 149, підкупом виборця - 61, пошкодженням бюлетеня - 39, неправдивими повідомленням про замінування - 18, спробою винесення бюлетеня з дільниці - 13.

Крім того, складено 50 адміністративних протоколів.

Вказано також, що на дільничних комісіях залучено 39,9 тис. поліцейських, на окружних виборчих комісіях - 518 поліцейських.

Передбачено чергування 147 вибухотехнічних груп Нацполіції та Державної служби з надзвичайних ситуацій на випадок надходження повідомлень про виявлені підозрілі предмети.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Національну поліцію надійшло 2,6 тис. повідомлень про порушення під час виборів президента України, за якими було відкрито 61 кримінальну справу.

В ОПОРІ заявили, що найбільш масовим порушенням під час виборів 2019 стало розголошення таємниці голосування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: