Париж підраховує збитки від протестів «жовтих жилетів»

Читать на русском
Для охорони порядку в Парижі були мобілізовані 5000 жандармів, їхнім основним завданням стала охорона урядових будівель.

У суботу, 16 березня, у Франції пройшла 18-та акція протесту «жовтих жилетів». Вона стала ювілейною - виповнилося рівно два місяці з тих пір, як по всій Франції пройшли перші демонстрації проти підвищення цін на паливо.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на Reuters.

Рік турбулентності: геополітичні виклики-2019В 2019 році на Україну може чекати черговий геополітичний стрес. Цьому сприятиме як внутрішня ситуація в країні, так і неоднозначні процеси в світі. Про що йдеться, розбирався політолог Олександр Радчук.

Два місяці протестів «жовті жилети» відзначились небувалим спалахом насильства і пограбуваннями в Парижі. Учасники акцій протесту заздалегідь попередили поліцію, що метою атаки стане Тріумфальна арка та Єлисейські поля.

Для охорони порядку в Парижі були мобілізовані 5000 жандармів, їхнім основним завданням стала охорона урядових будівель. Маніфестація швидко переросла в запеклі сутички з поліцією, погроми, підпали і грабунки. Найбільше постраждали бутики і ресторани на Єлисейських полях. Були розграбовані магазини Hugo Boss, Lacoste, Swarovski, Nespresso, Longchamp, ювелірний бутік Bvlgari.

Хулігани підпалили ресторан Le Fouquet, кінотеатр Le Marignan і декілька газетних кіосків. У результаті підпалу відділення банку La Banque Tarneaud 11 осіб отримали легкі поранення.

Протягом бурхливої ​​суботи в Парижі були затримані 192 особи, 60 отримали поранення: 42 маніфестантів, 17 поліцейських та 1 пожежний. За даними МВС Франції, по всій країні до акцій «жовтих жилетів» приєдналися 32,3 тис. осіб. Точна кількість учасників протесту в Парижі, наразі невідома, але ЗМІ пишуть про «десятки тисяч».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: