Кабмін заборонив Медведчуку літати в Росію – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розповів, що єдиним завданням Віктора Медведчука є звільнення українських заручників з Російської Федерації.

Президент України Петро Порошенко розповів, що єдиним завданням Віктора Медведчука є звільнення українських заручників з Російської Федерації.

Про це він заявив на дебатах на НСК «Олімпійський», передає «Слово і Діло».

Донбас та звільнення заручників: чи потрібен у переговорному процесі МедведчукСеред перших 10 кроків, які кандидат Зеленський може зробити на посаді президента, зазначений намір вивести Медведчука з переговорного процесу. Петро Порошенко також доручив СБУ перевірити ефективність роботи Медведчука в питанні звільнення заручників.

«Віктор Медведчук де-факто є представником Путіна, а не України. Він не представляє президента України і не буде представляти. Єдиною функцією пана Медведчука було звільнення наших військовополонених і заручників», - заявив Порошенко.

«І навіть якщо він зробив тільки те, що ми звільнили наших 74 заручника в грудні 2017 року, я б з ним зустрічався», - додав Порошенко.

Також він заявив, що після того, як був зупинений цей процес, були припинені зустрічі.

«Було питання, чого він літає туди... У нас не президент визначає графік польотів літаків. Наскільки я знаю, уряд ухвалив відповідне рішення і ці були польоти скасовані. Тому прохання: не шукайте чорну кішку в темній кімнаті, бо її там немає», - повідомив Порошенко.

Раніше в авіаслужбами пояснили, чому дозволили Бойку і Медведчуку вилетіти в РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: