Візит Бойка та Медведчука до Москви: справу відкрили на прикордонну та авіаслужбу

Читать на русском
Через політ народного депутата Юрія Бойка та його соратника Віктора Медведчука до Москви відкрили кримінальну справу проти співробітників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб.

Через політ народного депутата Юрія Бойка та його соратника Віктора Медведчука до Москви відкрили кримінальну справу проти співробітників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Навіщо Медведчук і Бойко їздили до Москви та що це їм дасть?22 березня Медведчук і Бойко неподалік від Москви зустрілися з російським прем'єром. За заявленою інформацією, сторони обговорили російсько-українські відносини, зокрема контракт на транзит російського газу через територію України.

Провадження відкрили за можливе зловживання владою або службовим становищем при наданні дозволів на перетин повітряного кордону України у напрямку Російської Федерації.

Розслідування веде Територіальне управління ДБР у Києві.

«Досліджується питання щодо законності надання дозволів відповідному повітряному судну, і буде надано правову оцінку цим фактам. Наразі слідчі дії тривають», – кажуть у ДБР.

Нагадаємо, 22 березня кандидат у президенти Юрій Бойко та Віктор Медведчук зустрілись у Москві з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим.

Після цього Бойко і Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо постачання в Україну російського газу.

Служба безпеки пообіцяла в стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінку поїздці Бойка і Медведчука до Москви.

Луценко наголосив, що у зв'язку із цим питання є не тільки до аерослужби, а й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку. Генпрокуратура доручила ДБР розібратись із ситуацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: