Візит Бойка та Медведчука до Москви: прикордонники відповіли Луценку

Читать на русском
Представник Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив, що інспектори можуть лише перевіряти документи, які надають право на перетин кордону.

Представник Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив, що інспектори можуть лише перевіряти документи, які надають право на перетин кордону, і якщо щодо певного громадянина немає жодних обмежень від інших правоохоронних органів, він може перетнути кордон.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

Виборці Бойка схильні вважати, що Україна з Росією зараз не воюєВиборці кандидата в президенти Юрія Бойка схильні вважати, що Україна з Росією зараз не воює.

«Щодо повноважень Держприкордонслужби під час здійснення прикордонного контролю. Інспектори державної прикордонної служби приймають рішення про надання дозволу громадянам на перетин кордону після перевірки документів, які таке право надають», - розповів він.

«Якщо документи дійсні й щодо цього громадянина немає обмежень в перетині кордону з боку інших правоохоронних органів, він може перетнути кордон», - зазначив Слободян.

За його словами, щодо дозволу на виліт повітряних транспортних суден, то це питання не в компетенції Держприкордонслужби.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що 27 березня буде зареєстроване кримінальне провадження про незаконний перетин кордону у зв'язку з польотом до Росії кандидата в президенти Юрія Бойка та кума президента РФ Віктора Медведчука.

Порошенко про Бойка й Медведчука: поповзли на колінах до ПутінаЗа його словами, не змігши «прорвати фронт» на Сході України, президент РФ Володимир Путін «не соромиться підірвати нашу єдність зсередини».

Луценко наголосив, що у зв'язку із цим питання є не тільки до аерослужби, а й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб всупереч встановленому порядку.

22 березня прем'єр Росії Дмитро Медведєв провів у Москві зустріч з представниками «Опозиційної платформи – За життя» кандидатом у президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Після цього Бойко і Медведчук заявили, що будуть продовжувати вести переговори з керівництвом РФ, зокрема, щодо постачання в Україну російського газу.

Служба безпеки пообіцяла в стислі терміни надати у межах своєї компетенції правову оцінку поїздці Бойка і Медведчука до Москви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: