У соцмережах обговорюють розмову Порошенка та Зеленського в ефірі телеканалу

Читать на русском

Петро Порошенко та Володимир Зеленський вчора влаштували перепалку, розмовляючи телефоном в ефірі шоу Право на владу.
Слово і Діло

Президент Петро Порошенко вчора, 11 квітня, прийшов на ефір ток-шоу «Право на владу» (канал 1+1). В ефірі глава держави запросив до студії Володимира Зеленського, щоб провести дебати.

За деякий час Зеленський вийшов на зв'язок зі студією телефоном і повідомив, що не зможе приїхати, тому що перебуває в Парижі (12 квітня в нього запланована зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном). «У мене зустріч завтра о третій годині дня з президентом Франції. Тому пан Порошенко знає, що я не в Києві», – заявив лідер президентських перегонів.

Порошенко на це відповів, що не стежить за пересуваннями свого суперника. Далі між кандидатами сталася перепалка, її основна суть: Порошенко чекає Зеленського на дебати 14 квітня (на стадіоні), а Зеленський чекає Порошенка на стадіоні 19-го. «А зараз я закінчив: 19-го числа на НСК «Олімпійський». Крапка. До побачення», – сказав Зеленський і поклав слухавку.

Крім того, в ефірі президент поспілкувався з екс-головою Одеської ОДА Максимом Степановим і прокурором Костянтином Куликом.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про вчорашній виступ Порошенка.

«Сильний крок. Так треба було робити всі п'ять років поспіль, Петре Олексійовичу. Йти до журналістів і відповідати на запитання. Щоб опоненти кидали телефони й тікали. Щоб прокурор «я просто злітав до Ізраїлю і Відня» стояв блідий. І щоб студія аплодувала сміливості виходити на чуже поле. Ні, це вже не врятує рейтинг. Але треба віддати належне», – написав Петро Шуліков.

«Ну що, перші дебати між Порошенком і Зеленським пройшли в тому ключі, який нав'язав Зеленський після першого туру. Зеленський обирає місце, час і формат. Спроба Порошенка диктувати умови провалилася. Петра Олексійовича навіть шкода. Він сприймає його як «Володю», а це не «Володя», а його швидкий кінець. Зеленський не просто показав зуби, але й брутально поводився», – вважає Юрій Романенко.

«Порошенко, звичайно, видатний оратор і людина величезного масштабу. Щойно в «Праві на владу» бився як лев і був вкрай переконливим. У такі моменти особливо сильно шкодую, що він обрав шлях корупції, а не реформ. Він би зміг реалізувати будь-який із варіантів. Такому, як він, вистачило б сил. Але він обрав черговий мільярд, а не народну славу на віки. Дуже й дуже шкода. Гарні слова не виправлять 5 років грабунку», – написав Павло Ленець.

«Вчора послухав нове звернення Порошенка. Відчувається, що незалежно від результатів другого туру, він мститиметься українцям. Якщо виграє, то маючи владу, він каратиме за приниження, на яке йому доводиться йти, випрошуючи/вириваючи голоси. Якщо програє, то вже без посади, але з грошима, впливом і фракцією буде просто лютувати», – вважає Олександр Равчев.

«Так цікаво дивитися реакцію на бесіду Порошенка та Зеленського на 1+1. Кожна зі сторін, які симпатизують різним кандидатам, написала, що саме їхній кандидат – Д'Артаньян, а всі інші... гвардійці Кардинала. Комедія. Підсумок: такі бесіди не можуть перевербувати виборця, можуть лише «причесати» вірний електорат», – написав Василь Апасов.

«Не поділяю спільної думки про те, що Зеленський неправильним тоном поговорив із Порошенком. У студії 1+1 абсолютно всі були деморалізовані нахрапом президента. Голова області, який відчайдушно боровся із собою за блискучий спіч, але виходило щось незрозуміле про зростання жирів у маслі, надої, квадратні кілометри та демократичні вибори. Прокурор Кулик тремтів від страху перед погрозами Порошенка. Спантеличені ведучі. Зеленський відповів зухвало, але так, щоб не бути втягнутим у чуже безумство. Він порушив сакральність влади, й це, звичайно, не може подобатися, наприклад, журналістам. Але впевнена, що його виборець оцінить», – написала Тетяна Даниленко.

«Де, де був цей президент останні 4 роки? Сміливий, відкритий, із рішучими кроками? Антикорупційний суд, закон про імпічмент, відставка голови Херсонської ОДА Гордєєва, ефіри, інтерв'ю, в тому числі на «ворожій» території, адекватні відповіді на критику, зустрічі з активістами. Найбільше мені шкода, що попередні роки ми дуже рідко бачили ось такого президента. Тому, якби всі ці та багато інших правильних речей відбувалися не останні 2 тижні, а всю президентську каденцію, зараз би соціологія, я впевнена, виглядала б зовсім інакше. І ми не ризикували б отримати на чолі держави абсолютно не готову до цього людину з незрозумілим порядком денним», – написала Ярина Ключковська.

«Так, для симпатиків Зеленського його сьогоднішня поведінка – шок. Вони розуміють, що нахабство й нарваність їхнього кандидата не приведе країну до безхмарного процвітання. До влади, скоріш за все, так, тому що розрив ну дуже великий, а ось до адекватного майбутнього – навряд чи», – написала Анна Бикова.

Нагадаємо, в нас можна прочитати всю історію з дебатами між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: