Кабмін ініціює запровадження навчальних змін у школах

Читать на русском
Кабінет міністрів України визначив своїм пріоритетом розвантажити процес навчання у школах, тому ініціює запровадження навчальних змін.
Ілюстративне фото.

Кабінет міністрів України визначив своїм пріоритетом розвантажити процес навчання у школах, тому ініціює запровадження навчальних змін.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній раді.

Невиконані обіцянки кандидатів: Бондар вже два рази обіцяв зарплату вчителям на рівні ЄСВіктор Бондар два рази обіцяв забезпечити вчителям зарплату на рівні ЄС, але не вносить своїх ініціатив і не голосував за реформу освіти.

«Для уряду освіта є пріоритетом. Ми сформували систему змін в освіті. Питання у тому, що ми маємо до 2020 року ліквідувати черги в дитячі садочки. Друга позиція: ми маємо розвантажити процес навчання у школах і перейти на зміни навчання. Окрім того, важлива зміна системи підготовки професійних кадрів», - повідомив Гройсман.

Він нагадав, що з 1 січня 2017 року була підвищена заробітна плата вчителям на 50%, потім ще на 25%.

«Цього року (підвищена, - ред.) на 20% для науково-педагогічних працівників. Розумію, що цього недостатньо. Але фінансування зарплат вчителів та науковців - пріоритет для нас», - додав глава уряду.

Нагадаємо, прийом дітей до перших класів у столичних школах розпочнеться 4 квітня 2019 року. У КМДА відзначають, що другий рік поспіль всі першокласники вчаться за єдиним державним стандартом.

Раніше «Слово і Діло» писало, що обіцяють Порошенко і Зеленський про медицину та освіту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: