У школах Луцька відсторонили від навчання нещеплених від кору дітей

Читать на русском
Відзначається, що 1098 дітей були відсторонені від навчання через відсутність щеплень. Директори шкіл діють згідно з розпорядженням голови ОДА від 1 листопада 2018 року.

У Луцьку до навчання в школах не допускають дітей, які не мають щеплень від кору.

Про це повідомляється на сайті Луцької міськради в середу, 23 січня, пише «Слово і Діло».

Невже в Україні більше не буде проблем з вакцинами – фактчекДефіциту вакцин не буде, коли їх почнуть вчасно закуповувати. Для того, щоб в Україні ввели трирічне планування закупівлі вакцин, спочатку треба змінити законодавство.

Відзначається, що всього 1098 дітей були відсторонені від навчання через відсутність щеплень. Директори шкіл діють згідно з розпорядженням голови ОДА від 1 листопада 2018 року.

«Потрібно вживати конкретних заходів, тому що роз'яснювальна робота не дала тих результатів навіть через 3 тижні канікул. Було рекомендовано не дозволяти відвідування закладів дошкільної та загальної середньої освіти дітям, яким не проведена вакцинація згідно з календарем профілактичних щеплень», – заявила заступниця начальника управління освіти Луцької ради Тетяна Силка журналістам.

Лікарі нагадують, що запобігти захворюванням може лише вакцинація.

«Ми не можемо вплинути, ми не маємо юридичного права взяти цю дитину за руку й завести на щеплення. Тому я виступаю за те, щоб відсторонювати цих дітей від навчання в школах. Тільки вакцинація та ревакцинація можуть запобігти випадкам захворювання на кір», – зазначила керівник Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Ліщинська.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні з початку року п'ять осіб померли від кору.

Раніше в МОЗ розповіли, хто найчастіше хворіє на кір в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: