Стало відомо, коли в Києві стартує прийом дітей до перших класів

Читать на русском
У школах Києва 4 квітня розпочнеться прийом дітей до перших класів. Зарахування першокласників до школи буде проходити двома етапами.

У школах Києва 4 квітня розпочнеться прийом дітей до перших класів.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації у вівторок, 2 квітня, пише «Слово і Діло».

«Прийом заяв і документів до перших класів (всіх майбутніх першокласників) відбуватиметься з 4 квітня по 31 травня 2019 року», - йдеться в повідомленні КМДА.

У минулому році в Києві за кожною початковою школою або початковою ланкою будь-гімназії або ліцею, закріпили територію обслуговування, так званий мікрорайон. Саме діти, які проживають на такій території, як у минулому, так і цьому році, будуть мати гарантоване право на першочергове зарахування. Також право на першочергове зарахування мають рідні сестри і брати дітей, які вже є учнями/ученицями конкретної школи, діти працівників відповідної установи загальної середньої освіти та випускники дошкільного підрозділу цієї школи.

Зарахування першокласників в школи проходитиме двома етапами. Перший етап відбудеться 3 червня і передбачає прийом дітей до школи по гарантованому праву на першочергове зарахування. Якщо заявка подається до школи не за місцем проживання, необхідно буде очікувати зарахування на можливі вільні місця. Якщо кількість поданих заяв не за місцем проживання є більшою, ніж кількість вільних місць, зарахування пройде за результатами жеребкування, яке відбудеться в період з 5 до 10 червня.

На другому етапі (з 17 червня по 1 вересня і протягом навчального року) пройде прийом заявок від усіх бажаючих, незалежно від території, району або місця проживання. Відбір таких заяв здійснює педагогічна рада школи.

Відзначається, що в школу потрібно подати заяву, копію паспорта, копію свідоцтва про народження дитини, оригінал медичної довідки та документ, що підтверджує місце проживання.

Як повідомляється, всі школи отримали відомості з реєстру територіальної громади міста Києва, які підтверджують місце проживання потенційних першокласників. Якщо відомості про дитину внесені до реєстру, то ніяких додаткових документів, що підтверджують місце проживання, не потрібно.

Якщо ж дитина не зареєстрована за місцем проживання, необхідно звернутися до центру надання адміністративних послуг району, і вже на наступний день школа отримає підтвердження про реєстрацію.

Як повідомляє КМДА, цього року за прогнозами очікується понад 33 тис. першокласників.

Нагадаємо, в школах Києва продовжили на один день весняні канікули.

Також відзначимо, українським школярам видаватимуть документ про закінчення початкової школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: