Суд відмовив судді Пономаренку в доступі до документів справи

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для надання доступу адвокату черкаського судді до матеріалів судової справи.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив адвокату судді Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка в наданні доступу до судової справи, а саме матеріалів про дозвіл на проведення обшуку в машині судді.

Таке рішення 20 березня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання захисника Пономаренка, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував адвокат судді, ухвалою Солом'янському суду від 27 серпня 2018 року частково задоволено клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про проведення обшуку в автомобілі марки Mitsubishi Pajero Wagon 2007 року випуску. Вказану слідчу дію необхідно було провести з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речових доказів, речей та документів.

Таким чином, суддя Пономаренко вважає, що документи в справі, які обґрунтовують доводи клопотання про дозвіл обшук, мають значення для виявлення обставин, що його виправдовують.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова відмовила в доступі. Вона встановила, що у клопотанні не зазначено яким чином зазначена інформація може бути використана у якості доказів та що саме суддя хоче довести за допомогою цієї інформації. Разом з тим, в клопотанні не обґрунтовано, яке суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні мають документи, доступ до яких просить захист.

Нагадаємо, САП направила до суду справу судді Пономаренка. Раніше НАБУ завершило розслідувати це провадження. Також суд продовжував слідство в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: