Суд знову продовжив розслідування справи судді Пономаренка

Читать на русском
Столичний суд підтримав прохання антикорупційного прокурора продовжити слідство в справі черкаського судді.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд до 27 лютого продовжив розслідування в кримінальному провадженні за підозрою судді Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Семак подав клопотання про продовження слідства у справі Пономаренка, оскільки завершити його до 27 січня не є можливим. Як вказав прокурор, слідству необхідно виконати низку слідчих і процесуальних дій, а саме: отримати результати експертиз і за необхідності провести інші слідчі та процесуальні дії.

Крім того, як зазначив Семак, завершити слідство не вдалося в зв'язку з процедурою розсекречення матеріальних носіїв інформації, створених під час досудового розслідування.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування справи судді Пономаренка до 27 січня. Також суд призначив експертизу «міченого хабара» в цій справі, на який суддя наклав арешт.

Раніше детективи НАБУ викрили на хабарі суддю Пономаренка в розмірі 30 тисяч гривень. Вказану суму він вимагав і отримав нібито для впливу на суддів одного з районних судів Черкаської області, щоб ті ухвалили позитивні рішення в адміністративних справах в інтересах цієї особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: